Voor de Mille Miglia Experience worden meerdere routes uitgezet. De heen en terugreis hebben we vooraf volledig in kaart gebracht. Dit heeft alles te maken met de voorbereidingen aangezien niet alle passen in de Alpen open zijn en het is zonde om ver om te moeten rijden omdat een pas gesloten blijkt te zijn.

Natuurlijk ook hier vooral vanaf de Alpen vele kleinere wegen door de natuur en dorpjes waarbij u optimaal kunt genieten van de rijeigenschappen van uw Porsche. En we zouden onze naam geen eer aan doen als we niet de mooiste wegen op locatie hebben uitgezocht om heerlijk te kunnen sturen.
Net als andere tourritten van Stichting 911Events is ook deze rit geen rally of race en dus kan iedereen op zijn gemak de rit volbrengen.

De routes kunnen via meerdere notatie methoden worden uitgezet (bolletje-pijltje, aanwijzingen etc) waarbij de methode zo wordt gekozen dat zowel de bestuurder als navigator optimaal kunnen genieten van de omgeving. Een beetje puzzelen is leuk maar het is zonde voor de navigator als daarmee het hele landschap zonder zijn kennisneming aan hem of haar voorbij trekt. Voor iedere editie zal een nieuwe locatie en routes worden uitgezet waardoor dit evenement iedere keer weer nieuwe verrassingen voor de deelnemers op zal leveren.

Kortom aan mooi aantal dagen in een prachtige omgeving genieten van de natuur, het ware karakter van uw Porsche en prachtige antieke raceauto's in actie mogen ervaren.